+36-30-284-5567 info@motortekercseles.hu

Motortekercselés

Meghibásodás

Előbb-utóbb a legszakszerűbb használat mellett is előfordulhat bármelyik villanymotorral, hogy meghibásodik. Egy villanymotor tekercselése önmagában nem ég le, nem romlik el, mindig valamilyen külső ok (túlterhelés, túljáratás, feszültség lökés, hibás bekötés, meghibásodott kondenzátor, mechanikai hibája a gépnek, amit hajt, stb) okozza a bajt. Újratekercselés előtt minden esetben meg kell keresni a hiba okozóját és elhárítani, ezután ajánlott a javítás.
Nagyon fontos, ha furcsa hangot hall a motorból és/vagy füstöl, melegszik, azonnal állítsa le, mert lehetséges, hogy egy kisebb mechanikai javítással (pl. 2db golyós csapágy cseréjével) és minimális költséggel megoldható a hiba kijavítása, mintha teljesen leégne az éppen használt gép villanymotorja.

Árképzés

Ha megtörtént a baj, elromlott valamely gépe villanymotorja, bevizsgálni tekercselő műhelyünkben tudjuk, ahol lehetőleg együtt állapítjuk meg a hibát, átbeszéljük, ekkor tudunk javítási időt ajánlani, végleges árat kialakítani. Ez természetesen Önnek még nem kerül semmibe, de számunkra elengedhetetlen, minden villanymotor és minden hiba egyedi, mely függhet a teljesítménytől, fordulattól, elektromos vagy mechanikai jellegű meghibásodástól stb,, ezért minden árunk egyedi és telefonos érdeklődésre csak hozzávetőlegesen meghatározható.

Javítás

Ha a villanymotor állapotának felmérése során mechanikai jellegű hibát állapítottunk meg, elégséges a motort csak javítani, részlegesen felújítani, ekkor még nincs szükség újratekercselésre, hanem csapágyak cseréjével, csapágyház kiigazítással, feltöltéssel, orvosoljuk a problémát, melynek költsége töredéke a teljes újratekercselés árának.

Motortekercselés

A villanymotor újratekercselésére akkor van szükség, ha a régi tekercs zárlatba került mechanikai hiba, túlterhelés, bekötési, szerelési anomália, stb okán.
A leégett tekercselést kibontjuk, kiszedjük az állórészből, melyet alaposan kitisztítunk és horony szigeteléssel látunk el. A motor paramétereinek megfelelően új zománchuzalból tekercseket készítünk, betekercseljük az állórészbe,fázisszigeteléssel látjuk el, elkötjük a vezetékeket, lakkal impregnáljuk a tekercselést, elvégezzük a mechanikai javításokat, részben összerakjuk a motort, lepróbáljuk és próbajáratjuk. Kifogástalan működés esetén szereljük teljesen össze és adjuk vissza Önnek.

A teljes felújítás a villanymotor mechanikai javítását és a leégett tekercselés újratekercselését jelenti. Kibontás után derül ki, hogy részleges, vagy teljes felújításra van-e szükség a motor állapotától függően. A hibátlan működést akkor garantáljuk, ha minden szükséges javítást végrehajtottunk, és kipróbáltuk, járattuk a motort. Felszereléskor, téves bekötésből, vagy a későbbiekben rendellenes használatból, túlterhelésből adódó meghibásodásra nem terjed ki garanciánk. Ezt elkerülendő igyekszünk már szétszereléskor minden információt megszerezni a motor működési, felhasználási területeiről, hogy  feltárjuk a hiba okozóját és Ön elháríthassa azt, megelőzve egy újabb leégést, költséges újratekercselést.

Szeretettel várjuk!